top of page
logo stanley & stella
squarenuts certificaten
squarenuts organic textile logo
squarenuts oeko tex logo
squarenuts fair wear logo

GOTS / OCS Blended / OCS 100

 

Global Organic Textile Standard (GOTS) wordt erkend als de werelds toonaangevende verwerkings norm voor textiel gemaakt van organische vezels. Het definieert high-level milieucriteria langs de gehele biologische textiel supply chain, met inbegrip van beperking van het gebruik van chemische stoffen en die naleving van de sociale criteria. OCS Blended is van toepassing op alle goederen die een mix van biologisch katoen met ander materiaal bevatten. De OCS 100 zoekt de aankoop op, de behandeling en het gebruik van 100% gecertificeerd biologisch katoen vezels in garens, weefsels en afgewerkte producten door het gebruik van de transactie certificaten voor de fabrieken die nog niet voldoen aan de GOTS-standaard.

Oeko tex

 

Oeko-Tex Standard 100 Class II is een wereldwijd uniform testen en certificeren systeem die wordt toegepast op grondstoffen die worden gebruikt in textiel, tussen- en eindproducten, in alle stadia van de productie.
Textielproducten mogen worden gecertificeerd volgens Oeko-Tex Standard 100 alleen als alle onderdelen voldoen aan de vereiste criteria zijn zonder uitzondering.

Fair Wear

 

Fair Wear Foundation (FWF) is een onafhankelijke non-profit organisatie die met bedrijven en fabrieken werkt om arbeidsvoorwaarden van textiel en kleding werknemers te verbeteren. FWF zoekt op de verbeteringen gedaan door de bedrijven waarmee ze samenwerkt. En door het delen van kennis,sociale dialoog en het versterken van de arbeidsverhoudingen, verhoogt FWF de effectiviteit van de inspanningen van bedrijven.Als een maatschappelijk verantwoordelijke acteur, verplicht Stanley en Stella zich te voldoen aan de FWF Gedragscode. 

Ethiek & duurzaamheid

We eisen omdat we een product willen brengen dat zowel anders is en lang kan duren.
Kwaliteit is een belangrijk punt in ons dagelijks werk.

Duurzaamheid gaat over het handelen volgens uw overtuigingen. Over de behandeling van uw medewerkers en elk levend wezen om je heen met het respect dat ze verdienen. Over het behoud en het beheer van uw directe omgeving op een manier die betekent dat het kan blijven floreren voor de komende generaties.

Niks te verbergen

Ethiek is in het hart van veel discussies. Vooral als het gaat om de textielproductie in Azië. Wij begrijpen dat en willen transparant zijn daarover. We hebben bewezen zoals een paar duurzame merken dat het mogelijk is om te produceren met respect voor mensen, en zelfs hen te helpen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en blij en trots zijn in hun werk.

Sinds ons begin, iets meer dan 4 jaar geleden, hebben we al grote veranderingen en evolutie van onze leveranciers gemerkt, maar ook voor ons en onze klanten, wat betekent dat het manier van denken en handelen op vele manieren kan veranderen.

Affiliatie beteken een echte betrokkenheid

Om ons te helpen in die missie, hebben we besloten om leden van de Fairwear Stichting te worden. Fair Wear Foundation (FWF) is een onafhankelijke, non-profit organisatie die werkt met bedrijven en fabrieken om arbeidsvoorwaarden van textiel en kleding werknemers te verbeteren. FWF houdt bij van de verbeteringen gedaan door de bedrijven waarmee ze samenwerkt. En door het delen van kennis, sociale dialoog en het versterken van de arbeidsverhoudingen, verhoogt FWF de effectiviteit van de inspanningen gedaan door de bedrijven.

Echte duurzaamheid

Stanley & Stella is opgezet vanuit de overtuiging dat de textielindustrie veel meer op een verantwoordelijke manier moet beginnen acteren . Vanaf de grondstoffen tot het eindproduct, de scheepvaart, marketing, zijn we duurzaam.

We zijn toegewijd aan echte duurzaamheid dwars door onze supply chain, te beginnen met grondstoffen waar we alleen biologisch katoen, wol, Tencel, modale of gerecycled polyester gebruiken.

Door het gebruik van biologisch katoen hebben we drastisch het gebruik van water vermindert. We staan toe aan vruchtwisseling, en biodiversiteit. Er is geen gebruik van GGO's en het resultaat is ook een zachtere katoen die u direct kunt voelen op je huid tijdens het dragen. Via het gebruik van de andere stoffen nemen we ook deel aan het recyclingproces en nemen we ook deel aan het behoud van de natuur.

bottom of page